Svømmeaksjonen 2016 er i gang for fullt, og hver dag i to uker har vi hatt barn mellom 6 – 10 år i bassenget. Svommeaksjonen16Målet er å bli trygg og glad i vann.

Svømmeaksjonen er en av Gjensidigestiftelsens største prosjekter noensinne. Den ble påbegynt i 2008, og i 2015 passerte aksjonen 60.000 barn som har fått gratis svømmeopplæring.

Er det én idrettsgren du er nødt til å beherske, så er det svømming. Mangel på slike ferdigheter koster liv. Norges Svømmeforbund og Gjensidigestiftelsen bestemte seg for å gjøre noe da de fikk målinger som viste at halvparten av norske 10-åringer ikke er svømmedyktige. Det innebærer at rundt 150 000 barn i første- til femteklasse på norske skoler ikke kan svømme.

Svømmeaksjonen er et landsomfattende tiltak i regi av Svømmeforbundet og Gjensidigestiftelsen, hvor barn mellom 6 og 10 år tilbys gratis svømmekurs over 10 timer. Fem av disse timene brukes til undervisning i vann, de øvrige fem brukes til teoriundervisning og livredning. Over 115 svømmeklubber deltar i dugnaden.Svommeaksjonen2016

I år ble 10 millioner delt ut til gratis svømmekurs for barn mellom 6-10 år.

Det er et helt fantastisk tiltak av Gjensidigestiftelsen, og vi får inn mange barn på disse kursene som virkelig har behov for vanntilvenning og som kanskje ikke hadde fått det ellers.

Det var i år, som tidligere år, ildsjeler som må søke om kurs til en gruppe på 15 barn.

Takk til alle som søkte om kurs hos oss, og takk til våre flinke instruktører for kjempe innsats!

 

Link til gjensidigestiftelsen/svømmeaksjonen: http://www.gjensidigestiftelsen.no/prosjekter/svmmeaksjonen